Yalan oldu! Volkswagen yeni modeli piyasaya süremedi

Volkswagen, bekleyenlerini yüz üstü bırakan haberi verdi, yeni elektrikli modeli ID.7 ABD piyasasına daha girmeden büyük bir sürprizle ertelendi. Peki Volkswagen bu modeli neden çekmek zorunda kaldı? İşte kararın arkasındaki nedenler ve tüm detayları…

Volkswagen ID.7 ABD’de rekabet edemedi! Piyasadan çekildi

Volkswagen’in ID.7 modeli, bu yıl sonunda ABD bayilerine ulaşmayı planlıyordu. Ancak Alman otomotiv devi, “değişen piyasa dinamikleri” nedeniyle diyerek lansmanı beklenmedik bir şekilde erteleme kararı aldı. Daha da ilginci, Amerikan Volkswagen bayileri bu kararı destekliyor. Çünkü zarar etmek istemiyorlar.

ABD bayileri, bu elektrikli otomobilin ABD pazarında zor satılacağını büyük zarar edeceğini düşünüyor. Özellikle 50 bin doların üzerindeki başlangıç fiyatıyla, bu arabanın ABD’de büyük bir ilgi görmeyeceği konuşuluyor. ID.7, Almanya’da üretildiği için ABD’de satıldığında 7 bin 500 dolarlık federal vergi kredisinden yararlanamıyor. Yani, bu elektrikli otomobil modeli daha showroom’a gelmeden el yakıyor.

Bayiler, Mercedes-Benz, Audi veya BMW logoları taşımayan bir sedanın bu fiyatla ABD pazarında şansının olmadığını düşünüyor. Street Volkswagen’ın sahibi ve Volkswagen National Dealer Advisory Council üyesi John Luciano, bu fiyat aralığındaki bir elektrikli aracın rekabetçi olamayacağını belirtiyor.

Volkswagen’in ABD’de sedan satışı son yıllarda pek de iyi gitmiyor. Jetta hala popüler olsa da, Passat düşük satış rakamları nedeniyle piyasadan çekildi. ID.7’nin ise Passat ve Arteon’un yerini alması bekleniyordu. Ancak, bu modellerin de pek başarılı olamadığını söylemek lazım. ABD pazarında SUV’lar daha çok tercih ediliyor ve Volkswagen de bu duruma uyum sağlamak için model yelpazesini SUV ağırlıklı yapmaya çalışıyor.

ID.7, Avrupa’da satışa sunulduğundan beri genelde sadece Almanya’da talep görüyor. Ancak Kuzey Amerika’daki lansman tarihi artık belirsiz. Bu gecikme, ID.7 elektrikli araç modelinin ABD pazarındaki geleceğini ciddi şekilde tartışmalı hale getirdi. Eğer Volkswagen fiyatlandırma ve özellik stratejisini gözden geçirirse, ID.7’nin ABD’de belki başarılı olma şansı olabilir. Ancak bu yapılmazsa, ID.7 ABD pazarında daha piyasaya çıkmadan demode olacak.

Bu gelişmeler ışığında, Volkswagen, ID.7 elektrikli araç modelinin stratejilerini nasıl şekillendireceğini izleyip göreceğiz. Siz Volkswagen’in bu kararını nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir