Sotheby’s en büyük şampanya müzayedesine ev sahipliği yapıyor

Tayvanlı milyarderin koleksiyonundan 1.500 vintage şişe açık artırmada satılacak.

Müzayede evi, Tayvanlı elektronik milyarderi Pierre Chen’e ait yaklaşık 1.500 şişe en iyi vintage şampanyaları açık artırmaya çıkaracak. Bu müzayede, Chen’in şarap koleksiyonundan alınan 25 bin şişelik beş uluslararası müzayede serisinin ikincisi olacak.

Müzayedinin ilki, geçen yılın kasım ayında, Hong Kong’daki Mandarin Oriental otelinde gerçekleşmiş ve iki günlük bir müzayedede 16,8 milyon ABD doları toplanmıştı.

Bu kez sunulan nadir ürünler arasında, değeri 18 bin euro kadar olduğu tahmin edilen beş şişelik 1971 Salon Le Mesnil, Blanc de Blancs da yer alıyor. Ayrıca Krug, Dom Pérignon, Salon ve Roederer gibi önde gelen şampanya evlerinin 1950’lerden kalma rekolteleri de sunulacak.

Satıştan büyük umutları olduğunu belirten müzayede evi yetkilileri “Pierre Chen’ın mahzeni, onlarca yıl önce üretilen en ikonik şampanyaların inanılmaz derinliğiyle zengin bir stokla dolu” diye konuştu.

Chen’in koleksiyonunun diğer müzayedelerinin de temmuz ayı başlarında Beaune dışındaki üzüm bağları arasında en iyi Burgonya müzayedelerinden biri de dahil olmak üzere devam edeceği belirtildi.

patronlalrdunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir