Collins Sözlüğü’nün 2023 Yılına Damga Vurarak Yılın Kelimesi Olarak Seçtiği Sözcük Şaşırtmadı

Yapay zeka, kelimenin tam anlamıyla dünyamıza sızarken Collins Sözlüğü de 2023’ün kelimesi olarak ‘Yapay Zeka’yı taçlandırıyor. Bu dijital dalganın nasıl bir gelecek yaratacağını henüz bilmiyoruz ama daha şimdiden Dünya farklı bir yer olmaya başladı. Detaylar içerikte. ?

Kaynak: 1

İngiltere merkezli Collins Dictionary, “yapay zeka” teriminin bu yılın kelimesi seçildiğini duyurdu.

Collins Dictionary’den Alex Beecroft, yapay zekanın son zamanlarda özellikle dikkat çekici konulardan biri haline geldiğini ve hızla günlük yaşamın bir parçası olduğunu belirtti.

Özellikle, 2022 Kasım ayında piyasaya sürülen yapay zeka ChatGPT, geçen yıl teknoloji kullanımı hakkında birçok tartışmanın odak noktası olmuştu.

Beecroft ayrıca, yapay zeka anlamına gelen “AI” kelimesinin kullanım oranının bu yıl içinde dört katına çıktığına dikkat çekti.

Sözlükte yapay zeka, “insanın zihinsel işlevlerinin bilgisayar programları aracılığıyla taklit edilmesi” olarak tanımlanmakta.

Collins Dictionary’nin bu yılın en popüler kelimeleri arasında ayrıca “nepo baby” terimi de bulunuyor.

Nepo baby ise kariyerlerinde başarılı olan ünlülerin genellikle ünlü ebeveynleriyle aynı veya bitişik kariyere sahip çocuklarına atıfta bulunan bir terim.

Siz ne düşünüyorsunuz yorumlarda buluşalım. ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir