CHP’nin sağın kalesi görünen yerleri kazanması ne anlama geliyor?

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde kazanan Deniz Yağan dün gece açıklanan sonuçlarla bir kez daha kazandı.

Geçen iki aya rağmen seçmenin CHP’ye yönelmesi hem kararlılığını hem de AKP’ye tepkisinin devam ettiğini gösteriyor. Halktv’ye konuk olan Kamuoyu Araştırmacısı Semih Turan tekrarlanan seçimler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“PINARBAŞI EZBER BOZDU”

Turan, “Biz seçim sonuçlarını görmeden de biliyorduk bunu. AKP’de önü alınamaz erozyon devam ediyor. 2024 seçimlerinde CHP’nin bir çok ili alması bütün ezberi bozdu. Pınarbaşı’da bu ezberi bozan yerlerden biriydi. Pınarbaşı’nın hem Alparslan Türkeş’in memleketi olması hem de MHP içinde özel bir anlamı var.” diyerek 31 Mart seçimlerindeki oy dağılımlarını aktardı:

“Geçtiğimiz seçimlerde oy dağılımları, CHP 33.3, kalan 67 oy şöyle dağıldı; MHP 31.2 DEVA 11, Milli Yol Partisi 10.59, BBP 4.8, İYİP 4.01”

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı’nın Tapu Kadastro’ya ait haritalama uçağını özel makam uçağı olarak kullanıp Kayseri’ye seçim çalışmasına gittiğinin hatırlatıldığı yayında Turan, CHP’ye asla oy vermez denilen kitlenin son seçimlerde oy vermesini vurguladı.

Turan, “Simge olarak Pınarbaşı çok önemli. İktidar Pınarbaşı’nı almak için çok uğraştı. Bizim yaptığımız ölçümlerde CHP’nin siyaset yapma modelini değiştirmesi halk nezlinde güven tazeledi. Aslında Pınarbaşı seçimleri de halkın CHP’nin siyaset modelini onaylamasının bir simgesi oldu.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir