“Bugün Ne Pişirsem?” Diye Düşünenler İçin Nefis ve Pratik Yemek Tariflerinden Oluşan Günün Menüsü

Bugün ne pişirsem? Sorusu birçok kişinin günlük hayatta karşılaştığı bir sorudur. Yemek yapmak hem zaman hem de enerji gerektiren bir iştir. Özellikle de çalışanlar, evde çocuklarıyla vakit geçirmek isteyenler, evde yemek yapmak için yeterli zamanı bulamayanlar için büyük bir sorun. Neyse ki, bugün pişirilecek yemekler için birçok pratik yemek tarifi var. Evde yemek yapmak, dışarıda yemek yemekten daha sağlıklı ve ekonomik bir seçenektir. Bu nedenle, size bugün ne pişirebileceğinize dair birkaç önerimiz olacak.

Kereviz Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • 2 orta boy kereviz

  • 1 adet kuru soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı un

  • 5 su bardağı tavuk veya sebze suyu

  • 1 su bardağı süt

  • Tuz

  • Karabiber

  • Kırmızı pul biber

  • 1 çay kaşığı toz zencefil

  • Kıyılmış maydanoz (servis için)

Yapılışı

  • Kerevizleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Kerevizleri küp şeklinde doğrayın.

  • Kuru soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.

  • Tencereye tereyağını koyun ve eritin.

  • Soğan ve sarımsağı tencereye ekleyin ve kavurun.

  • Kerevizleri tencereye ekleyin ve 10 dakika boyunca karıştırarak kavurun.

  • Unu ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak pişirin.

  • Tavuk veya sebze suyunu tencereye ekleyin ve karıştırın.

  • Çorba kaynamaya başladığında, ocağın altını kısın ve yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin.

  • Çorbayı blenderdan geçirin.

  • Sütü tencereye ekleyin ve karıştırın.

  • Çorbayı tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve toz zencefil ile tatlandırın.

  • Kıyılmış maydanoz ile servis edin.

Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi

Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates

  • 2 adet havuç

  • 1 su bardağı bezelye (taze veya dondurulmuş)

  • 1 adet kuru soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 çay kaşığı toz şeker

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • Tuz

  • 2 su bardağı sıcak su

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Yapılışı

  • Patatesleri ve havuçları soyun ve küp şeklinde doğrayın.

  • Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.

  • Tencereye sıvı yağı koyun ve ısıtın.

  • Soğan ve sarımsağı tencereye ekleyin ve kavurun.

  • Patatesleri ve havuçları tencereye ekleyin ve karıştırarak kavurun.

  • Bezelyeleri tencereye ekleyin ve karıştırın.

  • Şeker, karabiber ve tuzu ekleyin ve karıştırın.

  • Sıcak suyu tencereye ekleyin ve karıştırın.

  • Domates salçasını tencereye ekleyin ve karıştırın.

  • Yemeği kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika boyunca pişirin.

  • Yemeği ocaktan alın ve sıcak servis yapın.

Salçalı Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur

  • 1 su bardağı yeşil mercimek

  • 1 adet kuru soğan

  • 2 yemek kaşığı biber salçası

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 4 su bardağı sıcak su

  • Tuz

Yapılışı

  • Yeşil mercimeği yıkayın ve su dolu bir kapta bir saat kadar bekletin.

  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın.

  • Tencereye sıvı yağı koyun ve ısıtın.

  • Soğanı tencereye ekleyin ve kavurun.

  • Salçaları tencereye ekleyin ve karıştırın.

  • Yeşil mercimeği süzün ve tencereye ekleyin.

  • Sıcak suyu tencereye ekleyin ve karıştırın.

  • Tuzunu ayarlayın ve kaynamaya başladıktan sonra pilavlık bulguru ekleyin.

  • Karıştırın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

  • Pilav piştikten sonra 10-15 dakika demlenmeye bırakın.

  • Servis yapmadan önce pilavı karıştırın ve servis tabağına alın.

Damla Çikolatalı Muffin Tarifi

Malzemeler

  • 2 adet yumurta

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı süt

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

  • 2 su bardağı un

  • 2 yemek kaşığı kakao

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1/2 su bardağı damla çikolata

Yapılışı

  • Yumurtaları şekerle birlikte çırpın.

  • Sıvı yağı ve sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin.

  • Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu eleyerek ekleyin ve karıştırın.

  • Damla çikolatayı da ekleyip karıştırın.

  • Muffin kalıplarını yağlayın veya kağıt muffin kalıpları kullanın.

  • Karışımı muffin kalıplarına eşit şekilde paylaştırın.

  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

  • Muffinlerin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testi yapabilirsiniz.

  • Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir