Enerjik YEO projesi, okulları güneş enerjisiyle donatacak!

Enerjik YEO Projesi: Çocuklara Enerji Bilinci Kazandırıyor

YEO Teknoloji, çocuklara enerji bilinci kazandırmak ve sürdürülebilir yaşamı hayatın doğal bir parçası haline getirmeyi amaçlayan “Enerjik YEO” sosyal sorumluluk projesini başlattı. Proje, yazar Ömür Kurt tarafından hazırlanan kitap ile çocuklara enerji ve sürdürülebilirlik konularında eğitim veriyor. Ayrıca, Türkiye genelinde enerji altyapısı sınırlı okullara güneş enerjisi sistemleri kurulacak.

Enerjik YEO Projesi: Okullarda Güneş Enerjisi Kuruyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda İstanbul Maltepe Mürüvvet Hanım İlkokulu’nda başlatılan projenin ilk adımında, “Enerjik YEO” kitabı düzenlenen imza gününde çocuklarla buluştu. Kitap, 7-11 yaş aralığındaki çocuklara enerjinin temellerini, yenilenebilir kaynakları ve sürdürülebilirliği eğlenceli bir hikâye kurgusuyla anlatıyor.


Proje kapsamında, Mürüvvet Hanım İlkokulu’na YEO Teknoloji tarafından güneş enerjisi sistemi kurulacak. Bu sayede, okulun enerji ihtiyacı tamamen yenilenebilir kaynaklardan karşılanacak. Kurulan sistemle birlikte çocuklar, öğrendikleri bilgileri günlük hayatlarında gözlemleme imkanı bulacak.

TSMC, 1.4 nm üretim sürecini duyurdu!

TSMC, yeni 1.4 nm üretim süreci için hazırlıklara başladı. Bu teknolojinin, performans tarafında fark yaratması bekleniyor.

YEO Teknoloji, bu uygulamayı yıl içinde Türkiye’nin farklı şehirlerindeki diğer okullarda da hayata geçirmeyi planlıyor. Böylece her yeni okulda, çocuklar temiz enerjiyle tanışacak ve okullar sürdürülebilir bir geleceğin aktif parçası olacak.

Projenin lansmanında konuşan YEO Teknoloji CEO’su Tolunay Yıldız, “Enerjik YEO”nun yalnızca bir sosyal sorumluluk projesi olmadığını vurguladı. Yıldız, hem çocuklara enerji bilinci kazandırmayı hem de onların eğitim aldığı kurumları gerçek birer sürdürülebilirlik modeline dönüştürmeyi amaçladıklarını belirtti. 2025 yılı boyunca devam edecek proje ile binlerce öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Enerji teknolojileri alanında faaliyet gösteren YEO Teknoloji, bugüne kadar 3 kıtada ve 30’dan fazla ülkede 400’den fazla proje tamamladı. Siz de bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

Bak şu robotun yaptığına: 1.800 kilometre uzaktan biftek pişirdi

Çin’in önde gelen robotik şirketlerinden Shenzhen Dobot, teknoloji dünyasında yeni bir dönüm noktasına imza attı. Şirket, geliştirdiği insansı robotun sanal gerçeklik başlığı aracılığıyla tam 1.800 kilometre uzaklıktan başarıyla biftek pişirmeyi …

Tıp dünyasında ilk: Bir kalp nakli tamamen robotlarla gerçekleştirildi

Tamamen robotların kullanıldığı bu kalp naklinde, hastanın göğsü açılmadığı için iyileşme sürecinin büyük ölçüde hızlanması bekleniyor.

ABD her yıl askeri teknolojiye 997 milyar dolar harcıyor: 8’i sanki bilimkurgudan fırlamış

Dünyanın en büyük savunma bütçesine sahip olan Amerika Birleşik Devletleri, askeri teknolojilere her yıl yaklaşık 1 trilyon dolar harcıyor. Bu dev bütçeyle geliştirilen bazı sistemler ise gerçeklikten çok bilimkurgu filmlerini andırıyor.

“Geniş kapsama ve yüksek internet hızı, ancak makul ihale bedelleriyle mümkün”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Türkiye’nin 5G’ye geçiş sürecinde spektrum politikalarının önemine dikkat çekerek, “Spektrum kaynaklarının hem tüketici refahını hem de sektörde uzun vadeli yatırımları teşvik edecek bir yöntemle tahsis edilmesi kritik” dedi.

Nazife Tuncel Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etti

Manisa’nın Akhisar ilçesinde faaliyet gösteren Zirvens Spor Kulübü sporcusu Nazife Tuncel, 22 Haziran Pazar günü Sakarya’da düzenlenen Eliminatör Dünya Şampiyonası’nda milli takım formasıyla Türkiye’yi temsil etti.

ÖTV’siz araç nasıl alınır? İşte tüm detaylar

ÖTV muafiyetli araç almak isteyenlerin kafasındaki soruları yanıtlayacak detaylar belli oldu.